Nye såper på gang

Nye såper på gang

Det er tynt i rekkene på såpehylla etter en strålende sommer og skal høstens såper rekke høsten før vinter og jul plutselig er her, må de lages nå. De må stå 4-6 uker til “tørking” før de kan selges, og teller vi på kalenderen… ja… du skjønner!

Jeg lagde 3 forskjellige såper forrige uke og det lukter aldeles nydelig her inne. Den ene er laget ved å mikse duften av varm kakao og patchouli. Den minner meg om en koselig høstkveld med store raggsokker, pledd i sofaen, en kopp varm kakao på bordet og boka foran nesa. Såpe nummer to ble litt trøblete, noe enkelte blir. Den lukter helt fantastisk av mango og klementin, men siden den ser litt røff ut, selges den til nedsatt pris. Den er like god som alle andre såper, bare så det er sagt. Siste såpa den dagen har en blanding av lime og mango. Jeg har visst en ting med den mangoen. En av de første jeg lagde var mikset av mango og søtappelsin, og jeg gleder meg til våren, når den står på programmet igjen! Vel, tilbake til lime og mango som nå har tørket i en uke. Gleder meg til den også. Om 3-4 uker kan den testes og selges!

Jeg gleder meg til natta blir dag. Da skal jeg til igjen. Da skal to såper lages og dagen etter, to til. Usikker på hvilke jeg tar når. En blir med havre og honning, en blir laget mild og uparfymert for barnehud, en blir skikkelig fargerik og den siste er fremdeles litt uviss. Jeg tester noen essensielle oljer og går det som jeg håper, blir den siste blålig med en skikkelig frisk pust av isbre kanskje? Vet ikke. Har mikset en blanding som jeg lukter på hver dag for å se hvordan lukten utvikler seg, og fram til nå er det bare en ting å si: AMAZING…

Som du kanskje merker, så koser jeg meg med såpelagingen. Jeg gjør virkelig det. Når hodet er skadet og kollapser i tide og utide, er det givende å kunne holde på med noe som jeg styrer helt selv og som kan tas i det tempoet jeg selv bestemmer.

Kikk innom YouTube-kanalen min. Der kan du se hvordan såpene lages. Under er den jeg solgte mest av fra såpehylla på Fjone. Klikk gjerne liker under videoen, kommenter og følg kanalen. Det hjelper meg med å utivde 🙂
(se hvordan de grønne fargene forandrer seg underveis!)