KREATIV JEG NEI

KREATIV JEG NEI

Jeg vet ikke om jeg kvalifiserer til å krysse av et helt kryss i boksen “kreativ”. Jeg må nok nøye meg med et halvt et, eller en skribling omtrent oppå boksen. Jeg er litt halvveis kanskje og så blir jeg så inspirert, motivert og prøvelysten når jeg ser andre diske opp med det ene etter det andre som er så vakkert, unikt og stilig at halvparten kunne vært nok.

Meg i et nøtteskall?

Så jeg gyver på jeg også. Shopper inn litt stash og setter i gang. Hopper over tutorials, bruksanvisninger, den lille teksten på flasken, finlesing av oppskrift, samt nyttig lærdom, og tenker: “hva kan være så vanskelig med det?”

Av og til går det bra. Veldig bra. Men det er mest på slump tror jeg. Men likevel en boost og et klapp på skuldra med påfølgende verdensmester-følelse rett inn på level nitten.

Av og til går det ikke bra. Ikke i det hele tatt. Jeg tryner midt i et stusslig, amatørmessig og nesten pinlig forsøk. Halve meg vet det var dumt å stupe ned uten å tenke, forske og lære først, mens den andre halvdelen kan ikke skjønne hva som gikk galt. Begge delene føler på mismot.


I denne såpen har jeg brukt egenplukkede groblad, bløtlagt dem i olivenolje i 6 uker, og brukt oljen som en av baseoljene.

Vel… det var før, og dette er nå. Nå tester, forsker, undersøker, leter, lærer og leker jeg meg på vei mot mine greier. Nå lever jeg etter filosofien fra barneskolens år hvor vi lærte at “øvelse gjør mester”.

Og – når en føler en mestrer noe, DA blomstrer kreativiteten, DA kommer ideene og DA blir det jammen meg bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *