inSIDE

OLJER; HVILKE OG HVORFOR
Under finner du en oversikt over oljene jeg bruker i såpene. Ikke alle oljene brukes i hver såpe, men ca 4-6 stk. Jeg kombinerer oljene for å gi såpene de egenskapene jeg ønsker at de skal ha på huden. Listen under kunne vært mer utfyllende, da egenskapene for hver olje er flere enn de som er skrevet. Du vil finne en tekst på hver såpe om hvorfor de forskjellige oljene er valgt, med hvilke effekter oljeblandingen har for huden.

Kokosolje er en naturlig ingrediens i alle såper, fordi den er så velgjørende og fuktighetsgivende for huden. Den er antibakteriell, rik på vitamin A og E, beskytter mot solen og er god mot aldringstegn i huden.
Olivenolje gjør huden silkemyk, er god som rens og kan blant annet også brukes som sminkefjerner. Den kan med fordel brukes istedet for babyolje, og passer for alle hudtyper og aldre.
Solsikkeolje har en oppkvikkende egenskap på huden, den er rik på vitamin E som er har en fornyende effekt på hudceller. Den er god som beskyttelse mot sol og gir huden en naturlig glød.
Riskliolje er en mild olje med høyt innhold av vitaminer, antioksidanter og enumettede fettsyrer. Oljen brukes i mange asiatiske land direkte på huden for å holde den frisk, ung og fuktig.
Søt Mandelolje binder effektivt fuktighet inn i huden, derfor er den veldig fin mot tørr hud. Mandelolje har en beroligende effekt på sensitiv hud og kløende hud. Den har evnen til å roe ned og behandle mindre sår, sprukken hud, akne, uren hud, eksem og andre hudinfeksjoner. Rik på vitamin E, A, D og B2 (hjelper kroppen å fornye celler og holde de friske).
Lakserolje en flott naturlig fuktighetskrem som gir dyp næring til huden for å holde den ung og frisk. Det er ideelt for folk som lider av tørr hud, eksem, flassende hud, eller andre problemer som påvirker utseendet ditt. På grunn av oljens antibakterielle egenskaper, er den også anbefalt for å lindre overfladiske brannskader og skader. Det er også verdt å nevne at lakserolje inneholder antioksidanter som hindrer skader på celler, et viktig punkt for å forebygge tidlig aldring.
Rapsolje inneholder mye vitamin C som gjør huden smidig og vitamin E som er god mot aldring og mørke ringer under øynene.
Nattlysolje har flere gunstige effekter på kroppen vår. Det hjelper å holde huden og håret sunt og ungdommelig, kan hjelpe mot eksem, og sies å ha gode effekter på enkelte “kvinneplager” som blant annet pms. Vi bruker denne oljen i enkelte av såpene våre fordi den har en oppstrammende og fuktende effekt på voksen/moden hud.
Palmeolje er omstridt, men det kan opplyses at vi bruker svært lite og i få såper, samt kjøper KUN fra leverandører som kan dokumentere et bærekraftig produkt. Palmeoljen virker bløtgjørende og gjør huden glatt. Velegnet til alle hudtyper, men er især egnet til tørr hud. Inneholder ca. 10% av den essensielle fettsyren linolsyre og har desuten et naturlig innhold av E-vitamin og phytosteroler. 

ESSENSIELLE OLJER; HVILKE OG HVORFOR

Essensielle oljer utvinnes vanligvis ved destillasjon, ofte ved hjelp av damp. Oljene brukes i parfymer, kosmetikk, såper og andre produkter, for smakstilsetning i mat og drikke, og for å gi duft til røkelse og rengjøringsprodukter. De lukter godt, er 100% naturlige og har en rekke helsefremmende effekter.

Søtappelsin lukter friskt og lunt som en varm sommernatt.

DUFT; HVILKE OG HVORFOR

FARGER; HVILKE OG HVORFOR

INGREDIENSER BADESALT; HVILKE OG HVORFOR

Under kan du lese om ingrediensene vi bruker i badesaltene våre.

Epsom Salt er en type magnesium sulfat, og brukes i store mengder i badesaltet vårt. Epsom Salt har god effekt på uren hud, lindrer muskelverk, virker nedstressende, hjelper mot sprukken hud på hælene, fjerner døde hudceller, mykgjør huden, gir volum til hår, lindrer kløe i huden/hårbunnen, hjelper mot flass og har en god effekt på cellulitter. Epsom salt brukes også mot dårlig ånde og for god munnhygiene.
Du bør ikke bade i Epsom Salt hvis du nettopp har barbert områder av kroppen, eller om du har åpne sår, kuttskader osv, da det vil svi. Er du dehydrert, bør du være forsiktig med å ha alle typer salt i badevannet.
Er du gravid kan det være lurt å snakke med lege hvis du ønsker å ha badesalt i badevannet.
Himalaya Pink Salt (grov) har mange gode effekter på hud og hår. Blant annet fjerner den effektivt døde hudceller, balanserer hudens pH, absorberer svette, fjerner vond lukt, strammer opp huden, minsker porer, er god mot flass, er god mot fet hud, mot uren hud og kan brukes mot dårlig ånde.